PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

joi, 9 iunie 2011

Sfaturi de viaţă bio

Am afirmat, de multe ori şocând, că ecologistul este doar un om normal. Pentru că unui om normal i se pare firesc să respecte natura, mediul înconjurător, apa, aerul, iarba, ...
De curând, am găsit o listă cu

sfaturi de viata bio

scrise de Luiza Burhai

Ecologia nu este doar o stiinta, ci si un stil de viata. Stim acest lucru, insa incercam prin vreo modalitate sa ne facem viitorul mai bun?
Ecologia inseamna o viata mai buna, mai sanatoasa, mai lunga. Inseamna viitorul nostru si al planetei, motiv pentru care nu este niciodata prea tarziu sa inveti mai multe despre acest subiect.
Iti propun in sensul acesta ghidul iubitorilor de natura, pe care l-am intitulat "Ecologia pentru toti". Citeste mai departe si afla care sunt sfaturile de viata bio care conteaza.
Sticla de plastic
Renunta sa cumperi apa la sticla de plastic de frica ca cea de la robinet este contaminata. Un termos cu filtru incorporat este recipientul potrivit daca vrei sa salvezi padurile de la o investitie majora in pahare de plastic, si totodata iti va alunga toate grijile cu privire la bacteriile din apa de la robinet.
Cosmetice bio
Nu ma refer doar la ingredientele inscrise pe ambalaj cand spun cosmetice bio. Un brand care respecta natura va avea grija ca productia de cosmetice sa foloseasca cat mai putine elemente poluante, inainte si dupa ce sunt in posesia consumatorilor. In loc de gel de dus in recipient de plastic, mai potrivit din punct de vedere ecologic ar fi un sapun natural homemade.
Cadouri impachetate cu grija
Cine spune ca un cadou trebuie impachetat in hartie colorata? Poate acest obicei era dragut cand aveai 10 ani, iar papusa Barbie trebuia sa fie ascunsa in spatele unei foite subtiri roz, insa acest lucru s-a schimbat de cand ecologia ti-a deschis ochii, nu?
Atata hartie epuizata nejustificat nu poate avea decat un impact negativ asupra sensibilitatii noastre catre natura. Iti propun sa iti schimbi obiceiul intr-unul bio, din care si tu, dar si natura veti avea de castigat: impacheteaza cadourile in esarfe, fulare sau poate un bolero, in functie de sezonul sarbatorii. Sustine ecologia si ofera cadouri 2 in 1!
Priza la ecologie
Curentul se consuma atunci cand aparatele electronice sunt in priza, chiar daca butonul "on" este neatins. Inainte de a pleca in vacanta, fie si pentru cateva zile, nu uita sa iti scoti din prize toate dispozitivele casnice.
Plata cu cardul
Aproape orice poate fi platit pe cale electronica in zilele noastre, ca un testament ca tehnologia poate lucra in folosul naturii. Profita de aceste sevicii facil de utilizat si salveaza copacii sacrificati anual pentru mii de chitante si facturi .
Reciclarea hainelor
Daca hainele pe care nu le mai porti nu sunt corespunzatoare standardelor de donare, foloseste-te de ocazie pentru a le transforma in carpe de casa. Intotdeauna sunt situatii in care simple lavete sau prosoape de bucatarie nu fac fata unui incident neasteptat, iar carpele din bumbac vor absorbi imediat toate "problemele".
Balsam de rufe bio
Renunta la detergentii din comert pentru o varianta mai naturala pentru hainele si pielea ta: balsam de rufe bio. Adauga o jumatate de cana de otet in timpul ultimului ciclu al masinii de spalat si nu vei reveni la vechea metoda vreodata.
Pesticide ecologice
Numeroase pesticide cu care eram familiarizati au fost retrase de pe piata, in urma schimbarii politicii de mediu necesara aderarii la Uniunea Europeana. Cu toate acestea, evaluarile actuale au subliniat faptul ca pesticidele si alte chimicale care solutioneaza problema insectelor nedorite ameninta viata oamenilor, animalelor de companie si a ecosistemului.
Alege o varianta bio pentru a scapa de musafirii nepoftiti, precum pesticidele ecologice. Imprastie prin gradina ardei iute uscat si stropeste frunzele pentru a izgoni insectele sau planteaza-i impreuna cu plantele pentru a tine mamiferele la departare.
Secretul gospodinei eco
Chiar ai nevoie de un produs chimic pentru a scoate toate petele din casa? Desigur ca nu. Daca te pregatesti de curatenia generala, amesteca jumatate de cana de otet si jumatate de praf de copt, impreuna cu un litru si jumatate de apa si utilizeaza recipientul spray de la produsele chimice folosite pana acum.

Multe dintre aceste sfaturi seamănă cu ce mai găsim în viaţa de la ţară ori în poveştile bunicii. Analizate, veţi ajunge la concluzia să ne aduc şi mari economii financiare, nu numai o protecţie a mediului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu