PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

vineri, 17 septembrie 2010

Slow Food Turda în Ungaria

Buna ziua,
Va trimit atasat un comunicat referitor la deplasarea unei delegaţii a asociatiei noastre in Ungaria la eveniment Slow Food.
La intoarcere va voi trimite si un rezumat post eveniment.
Un weekend fain va doresc,
Pozsonyi Márta, Slow Food Turda, Convivium Leader

Slow Food Turda pentru a doua oara in Ungaria la Nyiregyhaza
In zilele de 17 si 18 septembrie membri Slow Food Turda vor lua parte pentru a doua
oara la evenimentul international “Arome unguresti” desfasurat la Complexul muzeal Sosto langa Nyiregyhaza in Ungaria.
Evenimentul prezinta mancaruri traditionale si produse agricole, expozanti fiind peste 150 de producatori din Ungaria, din tari vecine cum ar fi Ucraina, Slovacia, Romania si multe altele. Vor avea loc demonstratii culinare si prezentari de produse iar vedeta evenimentului in acest an va fi Ecuador care va prezenta mancarurile traditionale, portul popular precum si traditiile culinare si obiceiuri din viata de zi cu zi. Fiecare delegatie va avea alocata o casa taraneasca cu pridvor si curte (fara gard) unde va putea face tot ceea ce doreste pentru a prezenta cat mai bine specificul local si regional.
Echipa Slow Food Turda este compusa din familia Kepes care va duce la eveniment o diversitate foarte mare de produse apicole, familia Duma care va prezenta uleiul de floarea soarelul presat la rece si Marta Pozsonyi care va pregati pentru participanti Friptura de Turda, ca de obicei fiind produsul vedeta din Turda insa nu va lipsi nici ceapa rosie de Aries in cununi, impletita de Nagy Maria din Plaiesti.

Pentru delegatia turdeana acest eveniment este important si pentru parteneriatul pe care il dezvolta cu Slow Food Tokaj, Slow Food Budapest, Slow Food Penyige si Slow Food Debrecen, parteneriat care pe langa colaborarile si schimul de experienta in cadrul programului educativ pentru copii dezvolta acum si partea de schimb de experienta cu producatorii. Este insa si o mandrie de a fi reprezentantii Slow Food din Romania.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu