PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

luni, 17 mai 2010

Se mişcă "Potaissa"

Este vorba de Fundaţia de Ecologie şi Turism “Potaissa”, de la care am primit un Comunicat de presă:

JUNIOR RANGER si TURDATURISM

Marţi, 18 mai 2010, intre orele 14:00 – 15:30, va invităm la conferinta de presa care va fi organizata la biroul Fundaţiei de Ecologie şi Turism “Potaissa” (Piaţa 1 Decembrie, nr 6), pentru prezentarea programelor Junior Ranger şi Turda Turism si a activităţilor planificate pentru perioada următoare.

Junior Ranger “Potaissa”, este un program educativ adresat tinerilor din Turda si imprejurimi, care doresc sa se implice in activitati pentru cunoasterea si protectia naturii, protectia mediului si promovarea patrimoniului turistic din regiune. Prin activitatile planificate se va pune accent pe rolul educativ al rezervatiilor naturale si al activitatilor educative in aer liber. Junior Ranger “Potaissa” reprezinta o retea de cluburi locale Junior Ranger, din Turda si comune din imprejurimile Turzii (Viisoara, Mihai Viteazu, Petrestii de Jos si Sandulesti) in perimetrul carora exista rezervaţii naturale.

In perioada 19 – 26 mai 2010, vom organiza diferite activitati informative in comunitatile in care activeaza cluburi locale Junior Ranger şi in rezervaţii naturale, în cadrul Săptămânii Junior Ranger. Pe 26 mai 2010, vom sărbatori Ziua Europeană a Parcurilor Naturale, în cadrul unei mese rotunde organizate la Turda, prilej pentru a prezenta activitatile desfasurate, modul de functionare si organizare a retelei locale Junior Ranger “Potaissa” şi perspectivele de dezvoltare ale acestui proiect. Pe 12 iunie 2010, vom organiza Aventura Junior Ranger, un concurs-drumeţie adresat tinerilor cu varsta cuprinsa intre 10 si 18 ani. Concursul, de tip “treasure-hunt”, va cuprinde mai multe probe specifice menite sa contribuie la cunoasterea si conştientizarea importanţei rezervaţiilor naturale şi a activităţilor desfaşurate în natură.

TurdaTurism este un program care are ca scop implicarea membrilor comunitatii in activităţi de promovare, păstrare şi valorificare a patrimoniului turistic local (natural, istoric, cultural si tradiţional) pentru dezvoltarea unui turism durabil şi responsabil în regiunea Turda.

In acest sens, incepand de marti, 18 mai 2010, la sediul organizatiei noastre vom deschide Centrul de Informare si Activitati pentru Turism Responsabil – TurdaTurism.

Activitatile se adreseaza atat turistilor care viziteaza meleagurile noastre, cat si locuitorilor microregiunii Turda, care doresc sa se implice in activitati de promovare a patrimoniului turistic. Ne propunem realizarea a diferite activitati de informare si promovare turistica (ex. realizarea unui portal web interactiv www.turdaturism.ro, realizarea de materiale de informare şi promovare turistică, furnizarea de informatii de specialitate, echipamente si accesorii pentru activitatile turistice) cât şi organizarea de activităţi practice pentru turism responsabil în zona Turda (activităţi în arii protejate, activităţi de reabilitare şi întretinere a traseelor şi obiectivelor turistice, refacere marcaje şi panouri informative, organizarea de intâlniri şi prezentări pe teme de turism şi protecţia mediului)


Mă bucur, pentru că am tânjit mereu după informaţii despre activitatea acestui ONG pentru mediu, cu sediul în Turda. Dar, probabil, este vina subsemnatului (Zamfir POP): nu am dat Stimabilului Preşedinte al Fundaţiei, în ultimii zece ani, decât o tonă de cărţi de vizită. Deci, poate că nu-mi ştia numărul de telefon, adresa de e-mail, ... Voi reveni cu informaţii după anunţata Conferinţă de presă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu