PET-urile dispar în 800 de ani, pentru că nu sunt biodegradabile. Nesimţiţii, niciodată!, deşi, sunt biodegradabili.

miercuri, 17 martie 2010

Declaraţia Europeană pentru Agricultură şi Alimentaţie

De la Marta Pozsonyi - presedinte - Asociatia Slow Food Turda - am primit un comunicat de presa al Asociatiei Eco Ruralis si al Centrului de Informare asupra Organismelor Modificate Genetic. Marta mentionează ca si Asociatia Slow Food Turda a semnat Declaratia Europeana pentru Agricultura si Alimentatie alaturi de alte 41 de organizatii din tara si aproape 200 din stalele Uniunii Europene.
În numele asociaţiei noastre,
Sandor Korosfoy - presedinte AEFC Cluj Napoca declară: AEFC Cluj Napoca susţine Declaraţia, chiar dacă nu este semnatară.
Stimati membri ai presei, Dragi colegi,
Atasat acestui mesaj (N.B.: aveţi imaginea celor trei pagini, mai jos) veti gasi comunicatul de presa care prezinta Declaratia Europeana pentru Agricultura si Alimentatie. Declaratia este lansata astazi in intreaga europa de societatea civila europeana - careia i s-au alaturat pana in prezent 42 de organizatii si grupuri din Romania.
Aproape 200 de organizatii din 24 de state membre ale UE au semnat pana in prezent declaratia care solicita o revizuire completa a sistemului actual si subliniaza obiectivele politice ale unei noi Politici Agricole si Alimentare Comune.
In ultimii 48 de ani, PAC a condus la industrializarea sistemului alimentar, care este in mare masura dependenta de combustibilii fosili si de utilizarea ne-durabila a resurselor naturale, care contribuie masiv la emisii poluante si schimbari climatice precum si la pierderea globala a biodiversitatii. De asemenea, PAC a condus la regimuri alimentare nesanatoase in Europa si continua sa dauneze sistemelor alimentare din tarile in curs de dezvoltare. Noua PAC trebuie sa raspunda provocarilor cu care se confrunta Europa, sustinand dezvoltarea unui sistem agricol si alimentar echitabil, transparent si durabil.
Speram ca aceste informatii sunt de interes pentru dumneavoastra. Pentru mai multe informatii, va rugam sa ne contactati: Luiza Boldizsar – presedinte - Eco Ruralis - in sprijinul taranilor ecologici si traditionali (taranca - comuna Hosman, jud. Sibiu) Willy Schuster – vicepresedinte Birou Eco Ruralis - in sprijinul taranilor ecologici si traditionali – Cluj Napoca, jud. Cluj E-mail: ecoruralis@gmail.com / Website: www.ecoruralis.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu